Dunker Turi på utstilling

Mandag 12.08.2019

Vår unge dunker tispe Turi har deltatt på sin første utstilling. Søndag 11 august var det duket for Vestfold Harehundklubbs høstutstilling på Jarlsberg. Og i skjønn forening med mange andre flott hunder av ulike rase så skulle hun få hard konkurranse. Ikke minst fra hennes far og mor og 7 andre kullsøsken.

Men Turi har hatt en god treningsperiode og viste seg frem eksemplarisk denne dagen. Først ble hun belønnet med Excellent, 1 konk, CK,  BTK og BIR. Så var det bare og vente på BIS finalen og her forsatte hun den flott holdningen sin og vi kunne til slutt juble over BEST IN SHOW. Og ikke nok med det, far og mor fiff begge HP i avlsklasse samt at oppdretter fikk HP for utmerket avl. Gratulerer Turi, mor og far samt oppdretter.

Takk til Vestfold Harehundklubb for en fin utstilling og ikke minst stor takk til dommer og sekretariat

  

N.Uch Silver Creek Ekko
Tirsdag 03.07.2019

Silver Creek Ekko er fra det første kullet til Hera og er en robust flott hann.
Han byttet eier i høst og den nye eier har stått på fælt. Han har nå tittelen N,Uch etter han kjørte 1 premie hare på sin første start
 

Først var han på utstilling og fikk full pott der med BIR OG CACIB.

Og så til veterinær å sjekket hofter hvor det viste A og Hd fri
Så var det på jaktprøve og ble innstilt til 1 ÅP etter en tapsfri 120 minutter los

Så dette lover godt. Lykke til videre Erik og Ekko


Dd Hera
Mandag 05.12.2017

Hera har blitt litt nedprioritert denne vinteren pga ønske om løpetid skal komme så fort som mulig. Hun skal ha det siste kullet sitt nå ved neste løpetid og hannhund er valgt til henne.

Ellers så fungerer hun som vanlig bra. De slipp vi har så er det hare på beina hver gang. Raske uttak det kjennetegner henne.


Nå ser vi frem til siste dunker kull med Hera og da holde igjen en tispevalp


BS Tulli Tipsu
Mandag. 05.12.2017
Tipsu har begynt å våkne til det hun er tenkt til, rådyrjager. Men det har vært en trøblete start med henne. Og det er et stykke igjen enda før vi er på nivået jeg ønsker og liker. Selv om loser blir lengre og lengre så er hun sparsomlig med målet sitt. Så det håper jeg kommer med tid og stunder. Jaktlysten er bra og søket er fra 200 til 500 meter nå.
 

Blackpepoon Be Beetle

Mandag.. 05.12.2017

Kupla har blitt jaktidiot på sine gamle dager. Nå får hun ikke jaget lenge nok virker det som. Hun blir koblet i full los hver gang vi er ute om vi ikke får skutt dyr. Og de lengste loser har blitt i overkant lange nå.

Hun er 10 år nå men bedre i form enn noen gang. Fisk hver dag gjør susen.

Blir det Sørøya tur i mars 2018 så blir nok henne med om ikke løpetiden er der.


Silver Creek Willma
Mandag 12.12.2016
Willma og eier Lisbeth Kristiansen har deltatt i Dunkerringens debutantmesterskap.
Dette er for ekvipasjer som aldri har deltatt på prøver før og er kun for dunker. Her klarte de å jage til 3 ÅP på sin første start.

Lisbeth legger ned mye arbeid i Willma og det begynner å gi resultater. Dette er en flott dunker og en god representant for rasen. Jakt instinkt begynner å våkne mer og mer.

Jeg har har rykter om mulig jaktprøve start i februar for disse to

Gratulerer så mye til hund og eier

Masse lykke til videre fremover. Det blir gøy å følge med på dere


Blackpepoon Be Beetle 
mandag 12.12.2016
Kupla har hatt 3 dager med rådyr jakt denne helgen og hun har utført jobben sin utmerket. Det startet torsdag hvor hun tok ut en *problem* bukk som vi har dårlige erfaringer med. Denne bukken har vært en skikkelig lang løper og dratt med hund langt ut av terrenget. Denne dagen så gikk den også langt men kom tilbake og til min post og der falt den.
Lørdag så var vi på plass igjen og hun tok ut en 1 1/2 geit som gikk fint og til slutt havnen på posten til min kompis Kristian og der falt den. Vi hadde ytterligere en los med Kupla denne lørdagen uten fall.
Søndag så var det stor mønstring med flere rådyr jegere. Etter litt kos rundt bålet så var det klart for dagens jakt. Første drev var på en kalv som en jeger fikk bommet på og losen gikk ut av terrenget ned mot sterkt trafikkert vei. Jeg kjørte og koblet henne. Nytt drev på dyr jeg viste hvor lå. Her ble det los på geit og kalv men losen gikk aldri slik vi hadde trodd den skulle gjøre. Etter en god stund kom losen ned til meg igjen, nær uttaks området og her fikk jeg skutt geiten. Koblet Kupla men slapp henne ettervær på kalven men denne ble støkket av en annen post og losen dro ned mot denne trafikkerte veien og jeg kjørte og hentet henne. Det var klart for drev 3 denne dagen og jeg gikk inn lengst sør i terrenget. Her ble det uttak på bukk og et ungdyr og etter en god los så gikk losen over *Fulsaas svingen* og her ble bukket felt av Kristian.
4 dyr for lille jaktbeagle Kupla ble det disse dagene. Vi er en hjelpende hånd til de som mangler dyrene sine.

 

Kupla med 3 av de 4 dyrene som falt i los for henne denne helgen 

Silver Creek P'Tessi
Torsdag 15 januar
Silver Creek P’Tessi vant Lur prøven i 2014 og deltok også i år for å forsvare sin tittel som prinsessen av Lur. Og dette klarte hun med god margin og jaget 3 x 1 rå disse dager. Vi må bare gratulere Brynjulf og Line flotte prestasjoner med sine Silver Creek hunder
Tessi har 10 x 1 rådyr på 6 starter og 3 x D-CERT i Sverige

 Silver Creek S'Bera

Torsdag 15 januar 2015
Silver Creek S’Bera jaget til nok en 1 premie hare i Sverige og kan nå titulere seg med Norsk og Svensk jakt championat. Jeg må si jeg er imponert over Silver Creek S'Bera som har vært tiltenkt å være drivende hund etter hjort og rådyr og det er skutt mange dyr for henne og hun har aldri blitt preget eller sluppet på hare. Så går henne først til 1 premie hare i Norge også gikk hun til ny 1 premie hare i Sverige og kan med det titulere seg som Norsk og Svensk Jaktchampion. Og det viser bare at hun er et naturtalent og en meget spesiell beagle.
bera har 1x2-4x1 rådyr og 2x1 hare på 5 starter

Oppdretter gratulerer

 
 

Silver Creek S'Bera

Lørdag 6 desember
Silver Creek S’Bera har i sitt korte liv deltatt på 4 jaktprøver og blitt premiert hver gang. Lørdag 6 desember var Bera ute på åpen prøve og denne jaktbeagle frøken klarte å jage 1 premie på hare. Og det er litt av en prestasjon da med tanke på at henne er kun preget på rådyr og hjort og eier driver kun med jakt på disse viltslag. Men så skal det sies at det ligger mye hare intr i hennes linjer og hun er av hel finsk jaktbeagle blod.

Oppdretter gratulerer så mye til Brynjulf og Line som eier Bera

 
 

Silver Creek P'Yako

 

Silver Creek P'Yako har vært på jakt i hjorte skogen og dette har gått riktig bra. Yako hadde først los på en hjortebukk, det ble stålos med påfølgende konfrontasjon, og kom da på baksporet. Yako ble da koblet.
Nytt slipp litt lenger opp i terrenget. Her ble det los på ett nytt dyr, ei 1 1/2 års hind. Og da ble det fall etter 20.min los.

Yako er en hund so brukes på rådyr og hjort men har vist at han også kan jage hare. 
Blackpepoon Be Beetle

 

En vanvittig los av Kupla i dag. Sent i gang i dag og slapp ikke før etter 1030. Uttak kl 11 hvor det var geit med 2 kalver. Den ene kavlen sto igjen mens losen ble på bukkekalv og geit. Losen gikk fint i 100 minutter rundt i et begrenset område og de to losdyrene ble sett sammen 5 ganger. Den 6 gangen jeg så losdyret var geiten alene. Den hadde parkert den andre kalven og dro med hunden på en skikkelig rund tur. Først langt nord, så rett øst over asfalt og til nabo terrenget... i øst, så sørover og til naboterreng i annen kommune, så gikk losen vest igjen og kom tilbake i vårt terreng før det gikk over kommune grensen og ned i Våle. Kupla ble koblet på riksvei 35 i full los KL 1430 av Kristian. Da hadde hun jaget uten noterbare tap i 3 ½ time. Det var helt greit å la dette dyr slippe denne lille jaktbeagle halsende etter da. Gjennomsnitts hastighet i dag var 8,51 km/t. Så hun hadde god klem på losen i dag. 
Silver Creek S'Blanka

 

Fredag 5 desember 2014
Silver Creek S'Blanka og eier Raymond Bakstevold deltok på sin første jaktprøve i dag og dette gikk riktig så bra. I vinterskog jaget Blanka først til 1 Åp rådyr. Også hadde hun en tilleggs los som stoppet opp ved en elv som dyrene hadde krysset. Det ble stopp men holdt til 2 premie. Veldig gledelig at det gikk bra med denne ekvipasjen i dag. Raymond har vært flink med Blanka. Og denne lille jaktbeagle frøken er etter
Fin, Jch. Finsk mester Korpisalon Sertti og Blackpepoon Be Beetle.

Vi gratulerer så mye til hund og eier 
Dd Hera

 

Ute med Dd Hera 1 desember og hadde los hele dagen. Første hare gikk i 70 minutter taps fri før den gjorde litt tull og til slutt gikk på asfalt vei. Reiste til nytt sted og nytt uttak bare etter 8 minutter og denne haren gikk mer eller mindre tapsfritt frem til kl 1430 da jeg koblet i full los. Som bilde viser, småharen har mye brunt enda.

En veldig flott dag på skogen ble dette
Kuomionpään Beagles

 

Mor og bror til vår hann Kuomionpään Toope har deltatt på prøve og jaget henholdsvis 1 og 3 premie.
Og det er jammen litt av en prestasjonen av moren til Toope, Kuomionpään Tiltu som nærmer seg  13 år og jage 1 premie og 79,54 poeng.
Broren Kuomionpään Eppu jaget til 3 premie og ble slått kraftig av sin mamma på denne prøven.

Toope sender en hilsen og gratulerer mor og bror


Blackpepoon Be Beetle


Søndag så var også Kupla med på rådyrjakt og etter noen dager stille samt at hun satt i bilen å ventet gjorde henne tent. Og når hun ført fikk komme løs etter Toope var koblet så var det høyt tempo på denne lille jaktbeagle.

Kl 1432 tok hun ut et dyr som turet veldig fint lenge men som unngikk alle poster og det var ikke opphold i hennes mål. Men så kom mørket sigende og Kupla hadde enda ikke tenkt å gi seg. Losen varte og rakk i striregn og mørket og dyret begynte å ta jorder i bruk. En stor bukk krysset veien foran meg og da fikk jeg koblet henne kl 1818. Da var losen veldig nær mitt hjem

  

Kuomionpään Toope


Helgen har vært innholdsrik for Toope på rådyrjakt. Først startet det lørdag med uttak og fin los som varte litt over 1 time før det ble stopp. Og stopp ble det fordi Toope fikk tak i rådyrkalven og avlivet det selv. Det viste seg at dette dyr var skadet og hadde brukket benet og derfor klarte hunden å få tak i det. Jaktlyst er en dyd.

Søndag ble det ny organisert rådyrjakt med mange poster. Nytt uttak og fin los som til slutt havnet langt utenfor terrenget. Tok ut kl 10 og koblet han i full los kl 1330. Da var det nok for gamle far syntes jeg. 5 mil etter rådyr på 2 dager er bra nok


Dd Hera

Ute med Dd Hera 19 november og dette ble jammen en spennende dag. Slipp kl 0800, fot kl 0811 og uttak kl 0815 og koblet henne kl 13.  Da hadde jeg sett haren masse og fått filmet den samt fått filmet ett av gjentakene hvor jeg bare står 25 meter fra.

Det var en hakkete los hele dagen i den forstand at det var mange småtap og gjentak

Artig dag i granskogen
  
Julle


Helgen 15 og 16 november gikk det prestisjefylte Finske mesterskapet for beagle. Dette foregår på samme måte som støver NM i Norge hvor det er et distrikt mesterskap i forkant som en kvalifisering. Med andre ord det er et trangt nåløye og komme igjennom for å delta på dette mesterskap.

I år ble beaglen Julle Finsk mester med i overkant 124 poeng.

Julle er halvbror til vår ene beagle, Blackpepoon Be Beetle og felles far er Huuhkajan Jekku

Vi gratulerer så mye til Julle og eier
 


Kuomionpään Toope

Ute med Kuomionpään Toope i dag for å jage rådyr. Litt regn, sterk vind og guffent vær på skogen. Slipp kl 0800 og uttak 0815 på en ung spissbukk. Turet en runde i uttaksområdet før det tok en skikkelig rundtur. Dyret ble skutt kl 1025 av jegere i naboterreng 2,1 km fra meg. Gjennomsnitts hastighet 11,44 så det var kanskje ikke så rart at dyret tok veien slik det gjord ei dag når hunden presset på i slik hastighet.
Selv i sterk vind så hørte jeg losen 1,87 km fra meg. Det er hva man kaller et solid mål. Fornøyd hund, fornøyd eier og enda mer fornøyd jeger som fikk seg et dyr i dag.

  

Blackpepoon Be Beetle

 

Første dyr for Kupla i år etter en knall fin los. Og hun er i rute til hardkjøret starter der flere vil ha hjelp til å felle dyrene sine.

 


Silver Creek T'Bira

 

Bira har vært med på harelos og kommet inn på første fall. Dette er en valp som er født i jini 2014 og er ikke gamle jenta enda. Men lyst og vilje og god stamme bak seg så er alt mulig

 

Masse lykke til videre vesle jaktbeagle frøken