Silver Creek dunkerkull 2018

Parring godkjent av avlsrådet for dunker

Innavlkonfidens 2 % regnet 5 generasjoner på følgende hunder

Fiktiv stamtavle for denne kombinasjonen

                
Mt Bayaz                              Dd Hera
Klikk på bildene for 4 generasjons stamtavle

Til deg valpekjøper

Det er viktig å sikre Norsk dunker som er en av våre syv nasjonale raser. Vi må sørge for at det finnes en stor og livskraftig stamme av rasen. Og her er samspillet mellom oppdrettere, avlsråd og kjøpere av rasen en viktig faktor.

Det vil derfor bli satt noen krav til kjøpere og da spesielt for hanner i dette kull. For å sikre rasen videre så er det viktig å få frem hanner som kan brukes videre i avl og stå på avlsrådet hannhundliste. Så utvelgelse av kjøpere går først og fremst på dere som er villig til å stille på jaktprøver om hunden viser potensial til det.   

Du som går med tanker om å kjøpe deg en harehund, hvorfor ikke bidra denne sikringsjobben ved å skaffe seg dunker. Her har du mulighet til å få deg en solid Norsk rase som er skap for Norske forhold. Dunker er en sund rase med prima gemytt, sterke nerver og lett å leve med.


Far: MT Bayaz


Bayaz er en spennende hann som innehar gode jaktegenskaper. Han har 3 x 1 hare og vant Dunkerpokalen 2017 med 395 poeng. Bayaz scorer høyt på jaktlyst, fotarbeid/evne til uttak, målbruk og hørbarhet. Bayaz har X hunder i sin stamme hvor både Finskstøver, Hamilton og Hygen er representert. Med andre ord, sundt, friskt og spennende.

Far til Bayaz er den berømte RR Nord Int, Uch N,jch KBHV.11 Slengslias Kaiser. På jaktprøve har Kaiser 5x1 ÅP. 3x1 EP 2x2 EP 4X3 EP. 2x prøvevinner.

Mor til Bayaz er N, Jch Lussi. hun har meget gode jaktegenskaper. På jaktprøve har Lussi 2 x 1 Åp og 1 x 1 Ep og prøvevinner. Hun ligger på 74 til 78 egenskapspoeng på jaktprøver.

Bayaz har 3 jaktpremierte søsken hvor en er N,Jch

 


Mor: N, Uch Dd Hera


Se filmer av Hera ved å klikke her.

 

Hera er en tispe med utrolig stor jaktlyst, stort søk og har evne til raske uttak. Hun er meget drevsikker og jevner ut tap fort. Hun er taus i fot og tap og har klar nyansering i forhold til avstanden til losdyret. Hun er født rådyrren og har eller et utrolig flott gemytt og er medgjørlig på alle måter. Hera ble jaktpremiert på sin første start med 1 ÅP og gode egenskaps poeng. Hun viser meget gode egenskaper på kaldt føre og meget god til å komme seg frem i høy snø. Hera er ikke den som gir seg i sitt arbeid som jakthund. Hun står på fra morgen til kveld.
 På utstilling har Hera CACIB og er 3 x BIR.
 Hera er etter Tell og Gåvålias Tanja. Og Tanja har gitt en rekke jaktpremierte avkom og champions og er blant annet mor til Uno som ble nr 2 i EM 2012.
 Hera har jaktprmierte søsken og avkom.

 


Krav til deg som valpekjøper
For å ivareta en Norsk nasjonal rase og en gammel Norsk jakttradisjon så stiller vi noen krav til kjøper. Valper selges kun til jegere og de som er villig til å stille på jaktprøver vil bli prioritert først. Det å stille hunder med potensial på jaktprøver er nyttig på flere måter. Først og fremst er det et viktig verktøy for avl, men like viktig er det for rasens omdømme at mange hunder stiller på prøver.

For valper fra oss gjelder følgende

Pris kr 10 000 og valpene leveres med følgende.

* Registrert i NKK (stamtavle)
* Forsikret hjemreise dagen. (valpeforsikring i AGRIA)
* Individuell helsebok med helseattest (uten anmerkninger)
* Vaksinert
* Orm kurert (ferdig behandlet)
* ID merket med Micro chips
* Hundemat for noen dager. (som valpene blir foret på hos oss)
* Teppe og leke som valpen er vant til.
* NKK kjøpekontrakt. (gjennomgått av begge parter på forhånd)
* Dunkeringens kjøpskontrakt
* Medlemskap i dunkeringen. (for dem som ikke er medlem fra før)
 

Se Dunkerringen kjøpekontrakt her                                    Se NKK kjøpekontrakt her
 

Vi kan garantere velsosialiserte og riktig håndterte valper hvor de deltar i daglige sysler.
Valpene vil i tiden hos oss blant annet bli tilvendt hundebur, hundegård, bilkjøring og de får mye kontakt med barn. Vi ønsker å selge en topp jakthund som også fungerer hjemme i familien.

Du vil få følge valpene fra fødsel til levering i form av film, bilder og tekst via vår hjemmeside.Kontakt oss for mer info. E-post, Telefon, SMS

Ønsker du valp fra denne kombinasjon så kontakt oss.

.
For mere informasjon kontakt oss på E-post eller til 400 84 856

Kun seriøse henvendelser
Kennel Silver Creek
Roger Johansen
Borgenveien 3
3080 Holmestrand
Tlf, +47 400 84 856