Om meg og Silver Creek

Kennel Silver Creek er et gammelt oppdretternavn som bla dannet av Torgny og Harald Midttømme på 60 tallet.
I sitt oppdrett så impliserte Midttømme god hanner som har gitt mye verdifullt til rasens helhet og utvikling. Kennel Silver Creek benyttet seg av hanner som, Pearson Creek Sammie, SF Uch Riple, S UCH S N JCH Sam's Inte , FINJCH FINUCH SJCH, Vili på sine stamtisper Arra og Lita. Midttømme hadde godt og nært forhold og samarbeid med to av landets fremste eksperter på beagle, Ole Fekjan og Carl F Herlofson som begge har med sine erfaringer og forkjærlighet for rasen gjort utrolig mye viktige grep for rasens utvikling.
Og noe av det viktigste disse fremførte var import av utenlandske hunder som gav mye til det norske arbeid for rasen.

I dag holder kennelen til i Holmestrand og vil prøve gjennom hunder og erfaringer å levere kull av god jaktlig kaliber.

 


Jeg startet mitt jeger liv som 13 åring og med jakthunder rundt meg i familien ble jeg fort frelst i beagle og fikk min første beagle i en alder av 14 år og hatt siden den gang like stor forkjærlighet til rasen. Jeg fikk også i ung alder kontakt med Carl F Herlofson og hans kennel Oak Creek og ble med det på en måte "læregutten" hans inne beagle. Og jeg lærte noe nytt hver dag inn til hans død og dette gav meg mer og mer inspirasjon og lyst til å vite mer om beagle, genetikk, arvelære og ellers alt som har noe med beagle og avl å gjøre. Så den dag i dag studerer jeg beagle fra A til Å og mener selv at jeg har mye erfaring om rasen både historisk og mer i ny tids perspektiv og etter noen år med lav aktivitet har igjen lysten toppet seg og har sammen med min samboer planer om intr avls kombinasjoner i fremtiden. Og med gode kontakter, erfaringer og evner til å se på rasens helhet vil dette utgjøre mye på kvaliteten i fremtidig avl av beagle hos oss.

Jeg har i min tid med beagle hatt ulike verv og også tatt diverse kurs som er relatert til hund og avl og alt dette er ting som har vært godt å ha med seg i mine studier om rasen.

I min lokale beagle ring, Beagle Ringen Vestfold har jeg både vært vara medlem, styremedlem, sekretær, leder og nestleder samt sittet i jaktprøvekomité.

I Beagle Ringen Norge har jeg sittet som vara medlem og styremedlem samt vært Norges delegat når Norge skulle opptas til Nordisk mesterskap
I Stokke Jeger & Fiskeforening satt jeg som leder av jakthundutvalget.
For Stokke Jeger & Fiskeforening sin tidligere SP Høgåsprøven hadde jeg flere år ansvar for terrenget, kjentmenn, katalog, påmelding, dommere og innkvartering.
Pr 2019 så sitter jeg som leder av prøvekomité for småhundprøven til Vestfold Harehundklubb. Samt at jeg server klubbens hjemmeside.
Jeg har dommerautorisasjon for drivende hunder tilsluttet Norske harehunders klubbforbund.

Av kurser så har jeg fått med meg.
* Arv & arvelære
* Gener & Genetikkens betydning i avl
* Viltforvaltning
* Ettersøk instruktør
* Jaktprøvedommer