BS Tulli Tipsu

Født: 02.04.2016 Reg,nr NO40360/16
Jaktprøve:
Utstilling: Very Good
MLS: N/N fri
Eier: Roger Johansen
Stamtavle

 


BS Tulli Tipsu

Litt om stammen bak BS Tulli Tipsu
Brynsjulf Strømsaas som eier SE Jch Silver Creek P'Tessi ringte meg rett før jul 2015 og lurte på om jeg kunne anbefale en hann til Tessi. Og som et ærefult oppdrag dette er så valgte jeg en hann som både i seg selv er god, den har gode linjer bak seg og fra tidligere erfaring så har jeg stor tro på at dette denne ville matche Tessi. Valget falt på SE Jch Storjordens Molle og det av flere grunner. Og jeg var ikke i tvil om at jeg ville kjøpe valp fra denne kombinasjon for da å komme inn på dette velfungerende jaktblod.
 

Først litt om Silver Creek P'Tessi som er etter Finske Kuopusmaa Pera og Tinka og er en flott jaktbeagle med sprut i bena og er bygget opp slik en jaktbeagle skal og bør være. Hun har en enrom jaktlyst og gir seg aldri før hun blir koblet eller jager inn på fall. En topp gemytt og sterke nerver og er en i møtekommende beagle. Hun er prøvevinner i Lur to år på rad og er premiert med 11 x 1 rå og flere D-cert. Tessi har også en dobbelt champion søster,
 

Bak Tessi så ligger det masse jaktdokumentasjon. Leser man 3 ledd bak Tessi så er disse hunder premiert 108 ganger til sammen og dette sier litt om hvordan egenskaper det ligger bak dette blod.
 Pera har 4 jaktpremierte søsken hvor to er Fin, Jch. Pera har 16 jaktpremierte avkom hvor 6 er champions. Pera er prøvevinner og fikk tildelt CACIT på en internasjonal jaktprøve i Sverige

 

Mor til Tessi er beaglen Tinka som er bygget opp av Svensk/Finsk/Svensk jaktblod hvor det er mange legendariske navn å finne. Fra Finland kan hunder som Rommel, Pike, Poju, Rape nevnes, fra Sverige kan Hattbergets, Harbovallens, Djaknabodas, Rytas nevnes og fra Norge kan Tuvlias, Våttåfjellet, Røsholmhøgdas, Amaritas nevnes. Alt dette har betydd mye i Nordisk beagle avl i mange år.
 

Storjordens Molle har en rekke premieringer på hare og der i blant flere D-cert på prøver. Altså jaget til 2 harepremier på en dag
Far til Molle er den vel premierte og vel bemerkede Sjulsvikens Affe som er dobbelt champion både i Sverige og Finland. Affe har en flott stamme bak seg med kjente hunder fra Säbydalens, Kasseviken's, Ryta's, Vikbergets og har en stor andel Finsk jaktblod bygget opp i bunn.
 

Mor til Molle er NO Jch, SE Jch Svensk mester Yxnavikens Tuva og har vist seg og være en særdeles god nedarver. Bak i hennes stamme finner vi hunder fra Lissåsen's, Linnébygdens, Säbydalens, Oak Creek, Snömyren's, Hattbergets og har en stor Norsk/Svensk oppbygging bak seg. Tuva ble parret med far til Tessi, Kuopusmaa Pera i 2010 og her kom det 7 valper. Og hele dette kullet ble jaktpremiert og flere er championer. Derfor tror jeg Molle/Tessi kan være en god kombinasjon.


Silver Creek P'Tessi


Kuopusmaa Pera


Beaglen Tinka


Storjordens Molle


Sjulsvikens Affe


Yxnavikens Tuva