Silver Creek dunkerkull 2017

Parring anbefalt av avlsrådet for dunker

Innavlkonfidens 2 % regnet 6 generasjoner.
Fiktiv stamtavle

Til deg valpekjøper

Jeg har med mitt siste kull på N Uch Dd Hera fått anbefalt en hann og avlsrådet har funnet Hera god nok til at de har åpnet genbanken for henne. Hannen er 100 % ren dunker med et rasetypisk ekstriør.
Det forventes rasetypiske dunkere med stor jaktlyst, prima gemytt og gode egenskaper i denne kombinasjon.
 

Det er viktig å sikre Norsk dunker som er en av våre syv nasjonale raser. Vi må sørge for at det finnes en stor og livskraftig stamme av rasen. Og her er samspillet mellom oppdrettere, avlsråd og kjøpere av rasen en viktig faktor.

Det vil derfor bli satt noen krav til kjøpere og da spesielt for hanner i dette kull. For å sikre rasen videre så er det viktig å få frem hanner som kan brukes videre i avl og stå på avlsrådet hannhundliste. Så utvelgelse av kjøpere går først og fremst på dere som er villig til å stille på jaktprøver om hunden viser potensial til det.   

Du som går med tanker om å kjøpe deg en harehund, hvorfor ikke bidra denne sikringsjobben ved å skaffe seg dunker. Her har du mulighet til å få deg en solid Norsk rase som er skap for Norske forhold. Dunker er en sund rase med prima gemytt, sterke nerver og lett å leve med.

 


Far: Storm (21117/95)

 

 


Storm ble tappet for sæd i 1998 og hans gode gener er godt bevart i genbanken. Hans gener er av stor intr for rasen fordi han var 100 % ren dunker og hadde en stamme som ikke var altfor mye brukt. I tillegg var han rasetypisk og godt bygd dunker og med det en god representant for rasen. Det har i ettertid vist seg at Storm avler meget bra. Han rakk bare å få et kull mens han levde, og i dette kullet ble to hunder stilt på prøve og begge med 1 Åp. Begge disse har videre avlet flere 1pr hunder videre, mest kjent er NORD JCH Stella. Frossen sæd fra Storm har blitt brukt på tisper og det har kommet flere jaktpremierte hunder fra dette.
Tidligere eier har meddelt at Storm hadde enorm stor jaktlyst og et veldig godt mål.

 


Mor: N Uch Dd HeraHera er en tispe med utrolig stor jaktlyst, stort søk og har evne til raske uttak. Hun er meget drevsikker og jevner ut tap fort. Hun er taus i fot og tap og nyanserer flott i forhold til avstanden til losdyret. Hun er født rådyrren og har eller et utrolig flott gemytt og er medgjørlig på alle måter. Hera ble jaktpremiert på sin første start med 1 ÅP og gode egenskaps poeng. Hun viser usedvanlig gode egenskaper selv på kaldt føre. Hera er ikke den som gir seg i sitt arbeid som jakthund. Hun står på fra morgen til kveld.
Hera er etter Tell og Gåvålias Tanja. Og Tanja har gitt en rekke jaktpremierte avkom og champions og er blant annet mor til Uno som ble nr 2 i EM 2012.

 


Krav til deg som valpekjøper
For å ivareta en Norsk nasjonal rase og en gammel Norsk jakttradisjon så stiller vi noen krav til kjøper. Valper selges kun til jegere og de som er villig til å stille på jaktprøver vil bli prioritert først. Det å stille hunder med potensial på jaktprøver er nyttig på flere måter. Først og fremst er det et viktig verktøy for avl, men like viktig er det for rasens omdømme at mange hunder stiller på prøver.

For valper fra oss gjelder følgende

Pris kr 10 000 og valpene leveres med følgende valpepakke.

* Registrert i NKK (stamtavle)
* Forsikret hjemreise dagen. (valpeforsikring i AGRIA)
* Individuell helsebok med helseattest (uten anmerkninger)
* Vaksinert
* Orm kurert (ferdig behandlet)
* ID merket med Micro chips
* Hundemat for noen dager. (som valpene blir foret på hos oss)
* Teppe og leke som valpen er vant til.
* NKK kjøpekontrakt. (gjennomgått av begge parter på forhånd)
* Dunkeringens kjøpskontrakt
* Medlemskap i dunkeringen. (for dem som ikke er medlem fra før)

 

Se Dunkerringen kjøpekontrakt her                                    Se NKK kjøpekontrakt her
 

Vi kan garantere velsosialiserte og riktig håndterte valper hvor de deltar i daglige sysler.
Valpene vil i tiden hos oss blant annet bli tilvendt hunde bur, hundegård, bilkjøring og de får mye kontakt med barn. Vi ønsker å selge en topp jakthund som også fungerer hjemme i familien.

Du vil få følge valpene fra fødsel til levering i form av film, bilder og tekst på min hjemmeside og Facebook.

Ønsker du valp fra denne kombinasjon så kontakt Roger


 Kennel Silver Creek
 Roger Johansen
 Borgenveien 3
 3080 Holmestrand
 Tlf, +47 400 84 856
E-post silvercreek@silvercreek.no