Sørøya 2008

 

 

 

 

Årets Sørøyatur ble en flott tur på alle måter og ikke minst 7 dager med skyfri himmel og vindstille vær gjorde dette til dager vi ikke kommer til å glemme.

Årets jaktlag besto både erfarne og uerfarne jegere og hunder.
Årets team var Roger, Rune, Svein, Vegard, Roy og Kai samt at beaglene Lizzy, Yezzy, Caro, Juni, Nora, Gorm, Sofia, Shico. Drevere Mira og Marco og Springer Spaniel Sircus med andre ord vi var god rustet til denne turen.

 

 

Hytten vi var heldige å få leie i år lå i Bårvika hvor jeg fra før av viste var et topp sted å ha som utgangspunkt for flotte hareloser.
Vi kunne slippe hunder rett bak hytten og få harelos og området rundt hytten huset masse hare og vi fikk skutt mange harer nettopp i dette området. Og med en erfaren harejeger i nabohytten som kjente dette området som sin egen bukselomme så fikk vi mang en tips om hvor hare satt i området bak hytten. Og siste dag så ble det på noen timer skutt 4 harer i Bårviken noe samt at flere harer ble luftet av hundene så dette vitner til hvor flott området dette er.
Og vi håper å kunne bo på dette sted i 2009 også.

 


 

Årets hundepack hadde ulik erfaring når det gjelder jaging men på en Øy som Sørøya og den harebestand så er det alltid store muligheter for at hunder skal få harekontakt. Og alle hunder på turen fikk brukt sitt losmål etter hare. Selv om det er mye hare så var det enkelte morgner som det skulle vise seg å være litt vanskelig å få hare på bena. Dette skyldes at like før solen står opp så bli det noe kaldere og med litt varmere luft enn bakke så er det ikke ideelle forhold. Men dette er elementer som hunder lærer mye av og som vi kan dra godt nytte av her hjemme.

 

 

 


Våre egne hunder gjorde det bra på Sørøya og Lizzy var den som vi fikk skutt første hare for. Yezzy viste også at hun vil bli en god jakthund og hun tok ut hare etter hare som om hun aldri hadde gjort annet. Og når vi står å ser losharen blir slått etter av hønsehauk så gir dette naturopplevelser av det sjeldne. Den ene dagen hadde Yezzy og Lizzy 5 1/2 time sammenhengende los inn på fjellet og dette var en tur som satt lenge i kropp og ben.

 

 

 

Lille 6 mnd gamle Marco til Rune viste også gode takter på Sørøya. Og det var lett å se og høre på Rune at han var fornøyd med valpens fremgang. Jeg selv og Rune fikk skutt hare for Marco som han selvstendig hadde tatt ut. Jeg tenker at Marco tar med seg disse opplevelser og inntrykk inn i Østfolds skoger denne høsten.

Og det er utrolig å se hvordan disse små ben klarer å ta seg frem i et ellers til tider ugjestmildt terreng.

 

 

 

Nora til Roy var en av de som dro nytte av en Sørøyatur og med synet av en hare som springer forbi på 3 meter avstand så vekket dette villdyret i henne. Jeg er sikker på at vi får se og høre mer fra denne lille frøken for med basis i hennes stamme så er det en intr hund med masse jaktegenskaper i blod.

 

 

 

Hunden til Kai, Shico har ikke fått den treningen på hare som mange av de andre hundene men han var med i samjag titt og ofte.

Men siste dag når vi alle hadde gitt oss og skulle begynte å pakke så klinte Shico til nede ved hytten og tok ut en flott hare som han jaget en god runde før den falt for haglen til Svein. Selv om det kanskje var i det seneste laget så var dette et øyeblikk og opplevelse som vi og Shico tar med oss frem til neste år.

 

 

 

Her er jeg avbildet med en hare som Yezzy og Lizzy jaget på sammen. Den tok ikke mindre enn turen over det høyeste punkt 4 ganger før den falt for en ladning hagel. Og med Kai bak kamera ble dette foreviget på film.

Og noe av det beste jeg vet er å høre hunder jage. Los og antagelser om hva krumspring haren gjør er noe av det beste jeg vet med jakten.

 

 

Far og sønn Skofterud koste seg på Sørøya og det var lett å se at læreviljen om harejakt var stor for disse to ny barkede harejegere. Og med hundene Sofia og Gorm så hadde de noen fine opplevelser ikke minst når de fikk skutt sine første harer.

Vegard var forøveri ekspert på nudler og han kokte ca 1,3 km med nudler på denne turen.

Og jeg må få takk Svein for noen utrolig måltider som han laget til oss.

 

 


 

Rune skulle vise seg å bli "hareskytter mester" på denne turen med sine 9 skutte harer. Og han har all grunn til å være stolt etter denne turen. Hans Caro, Mira og Marco fungerte meget bra på denne turen og med jaktlagets yngste og eldste hund. Og jeg tror nok sikkert at Rune er å se på Sørøya flere ganger.

Og det var ikke fritt for at jeg og Rune snakket og delte opplevelser på turen hjem. Håper vi i 2009 atter en gang setter kursen til Finnmark sammen.

 

 


 

Roy viser stolt frem sin hare og som bilde viser så var dette en stor slamp. Med sine beagler Nora og Juni samt Springer Spaniel Sircus så hadde Roy mange minneverdige øyeblikk på Sørøya. Juni en flott hare rett til Kai som felte den med sikker hånd. Nora våknet til liv når hun fikk se haren og siste jaktdag fikk Roy skutt en stor hare for Sircus. Jeg er sikker på at denne turen gav mersmak og at i 2009 så setter Roy nesen nordover til atter en Finnmarksjakt.

 


 

Vår venn Kai. Et utrolig stykke menneske som vi har blitt så glad i. Hans humor, hjelpsomhet og væremåte slutter ikke å forundre meg. For meg så er det å tilbringe en jaktuke sammen med Kai en del av gleden. Og jeg håper mange flere på beagle.no får æren av å bli kjent med Kai.

Det er ikke grenser på hva han ordner til disse turer. Fenalår, Reinhjerter, Tørrfisk, Boknafisk, Elg gryte samt fisk som vi tar med hjem.

Kai var den av oss som brukte mest skudd på denne turen og han laget noen stor flott hull i luften. Vi trøstet oss med det at god han ikke var på due jakt for da hadde kanskje ozonlaget blitt noe helsetrøyeaktig.

Tusen takk for en flott og gøyal uke Kai og jeg ser frem til mange stunder med deg i naturens rike mangfold.

Og vi alle her nede håper du tar turen til Østlandet til sommeren.

 

 

©copyrights @ 2009 domain name. All Rights Reserved
Template By: buytemplates.net