Sørøya 2009
 

Etter ett år med diskusjoner på beagle.no så var alt klappet å klart for en ny tur til jaktparadiset Sørøya. Jaktlaget i år besto av 7 jegere, 8 Beagler, 1 Drever, 1 Finskstøver og 1 Springer spaniel og alle med ulik erfaring med jakt. Og for min del så var det en stor fornøyelse å sette mine ben i Finnmark igjen og møte min gode venn Kai som allerede annonserte viltmiddag i det vi krysset finnmarks grense.
 


Når man skal på en slik tur så er det mye som skal være med. Bilen til Rune er romslig men med 4 beagler, 1 Finskstøver og 1 Drever samt alt annet nødvendig utstyr så ble det ikke mer enn akkurat plass. Som bildene over viser så var det litt av et lass vi hadde med.  

Rune og jeg tok fatt på turen mandag 7 sept på morgenen og det var atter høy stemning i bilen enda vi viste at vi hadde rundt 200 mil foran oss. Det har blitt en tradisjon at kjøreruten blir lagt til Sverige oppover og Norge hjem. Og tradisjonen tro så ble det også i år en velsmakende elg gryte alla Rune på vei oppover. På bildene over har vi stoppet i Lappland for å spise og Lizzy følger med nøye og syntes gryten til Rune luktet fortrefflig. Tusen takk for et velsmakende måltid Rune.
 


Både hunder og jegere bodde luksuriøst disse jakt dager på Sørøya og med en fullt utstyrt leilighet over en garasje med preg av villmark. Hundene hadde hele garasjen for seg selv hvor det var passe varmt og de hadde selskap i hverandre. 


Kai med hare skutt for Pera

Roger med den 6 selvskutte hare for Pera


Så var 10 september og det ble ikke den starten vi alle hadde håpet. Forferdelig regnvær og storm i kastene så kunne vi ikke annet enn å sitte å kikke ut av vinduet og bare håpe at det løyet. Litt ut på dagen kunne ikke undertegnede holde seg lengre og med en liten klunk i flasken, varm kaffe og en jaktsugen beagle dro jeg ut bak huset og søkte sakt mot demningen som forøveri er et flott sted å jakte. Når det har striregnet hele dagen samt viden har vært så sterk så settes hundene på skikkelig prøve. Men Pera kan sine saker og tok ut den første hare etter en god stund vanesklig fotarbeid. Og denne haren skulle ofte i veien før den etter en stund havnet innefor skuddhold for Kai. Doot kunne vi høre på radioen. Jakten var i gang og vi fikk skutt ytterligere 2 harer for Pera denne første avkortet dagen. 


Eivind og Bingo sin første hare

Ranja sin første hare


Som sagt så var vi et knipe jegere og hunder med ulik erfaring med harejakt og blant annet så var det to som hadde sin "første reis" som harejegere. Eivind med beaglen Bingo og Ranja med beaglen Bright var alle 4 mer eller mindre helt nye i gamet men dog meget lærevillig. Bright hadde vist undertegnede en liten harelos før i harehegn så at denne beaglen ville gi låt fra seg på Sørøya var jeg sikker på. Og Bright viste masse nedarvet jaktegenskaper i løpet av denne uken. Bingo til Eivind syntes det var mest spennende med alle de andre hundene i starten. Men da den omsider kom i rykende fersk harefot og fikk sin første nærkontakt med haren så ble det los og det ble jammen fall og jeg har aldre sett eller hørt enn så glad eier som jeg så da. Og dette gav nok mersmak.


Øyvind, sin første hare for Hercules


Rune begynner å bli en erfaren harejegerRanja og Evind følger overvåkent med når Rune flår harer.
Og veggen bak ble fylt opp mange ganger under denne turen.

 

©copyrights @ 2009 domain name. All Rights Reserved
Template By: buytemplates.net