Sørøya 2012

Med like stor spenning og iver dro jeg og Rune den lange veien til det vidunderlige jaktparadis Finnmark og Sørøya denne høsten også. Og med 4 hunder i rexton så reiste vi fra Holmestrand lørdag morgen i strålende høstvær. Ny rute skulle kjøres i år etter at alle hunder hadde fått EU pass og derfor kunne vi ta avstikker over Finland og Finnmarksvidda ned til Kautokeino.
 


Silver Creek S'Birke har blitt en harehund

Hundene vi i år hadde med fra sør var Dunker Cora og Drever Marco til Rune og min Finskstøver Laisa samt ung beagle hannen Routa. De to sistenevnte var på førstereis mens Rune sine hunder har vært på tur føre og hadde mange harer på samvittigheten fra før. Og på Sørøya ventet Kai med familie samt ung lovende Silver Creek S'Birk som skulle vise seg å overraske alle på denne turen.

Og mandag 17 september var hele jaktlaget klare og det boblet i blodet til både hunder og jegere

 


Vær eller ikke vær.

Første jakt dag var værgudene på vår side og vi kunne jakte i relative tørr form og vi valgte området i Dønnesfjord veien som jaktstart. Her har vi hatt masse suksess i årene føre. I år så startet vi jakten 1 uke senere og vi kunne merke at det hadde vært jaktpress i dette området før oss. Men hare på bena ble det fra feler hunder og losen jallet godt i området. Alle hunder hadde los den dagen og første hare ble skutt av Roger etter en fin los av Laise. Resten av jaktuken så slå værgudene seg litt vrange og det var regn, regn og atter regn. Men tross det dårlige været så hadde vi flott dager ute i marka og mange flott loser og opplevelser selv om vi var i det våte element.

Glans dagen
Etter å ha jaktet litt rundt på de sikre plasser utover uken, valgte vi den ene dagen å forflytte oss til "hjemmelige" kanter og gikk ut fra huset og opp i områdene rundt huset til Kai. Og her skulle det skje mye på kort tid og igjen følte vi Sørøya på sitt beste. Hunder jaget på kryss og tvers og med overvåkent blikk fra toppen så kunne jeg kontantere at hunder jaget på hver sin hare. Og hare ble det, 1, 2, 3, 4, 5 skulle det bli før mørket kom.


Her er det vakkert og harene falt

8 av de 10 som ble skutt på denen turen


Nest siste jakt dag så slo værgudene seg skikkelig og regnet høljet ned hele dagen. Og etter mat og kos på hytta så valgte vi å hoppe på en oppsatt busstur til Sørvær for en pub til pub runde. Og blant rypejegere, harejegere, fiskesamer, reinsamer og fin fruer så inngikk vi godt i dette bilde. Solgunn, Kai, Rune, jeg og Kai's nevø hadde noen artige timer i Sørvær og ble alle passe surrete i toppen. Og for noen av oss hang dette i til langt ut på søndagen. Men vi fikk prøve dansegulvet, vi fikk smakt på både forcespill, uteliv og nachspill på Sørøya. Og dette blir også med i minneboken.

Nok en gang, takk til Kai og familien for en herlig uke og vi sees til nye kamper mot haren i 2013 
 


God fasiliteter for hundene er viktig
 

Nevøen til Kai deltok på harejakt for første gang

Kai tar en siesta men losen går for fullt
 

Rune og Sunniva flår hare

På jakttur er alle venner, Her et knipe jakthunder
 

Sunniva i Løvenes konge stil med flådd hare

Roger flår hare "dagen der på" ikke helt i form

Birk, den lille uttaks ekspert, han imponerte oss

©copyrights @ 2009 domain name. All Rights Reserved
Template By: buytemplates.net