Sørøya 2014


Årets jakt på Sørøya bar preg av dårlig vær. Sterk vind gjorde det lite trivelig å være ute dagen lang. Hundene hadde masse los men kvaliteten på losene blir noe amputert i stiv kuling. Men noen flott dager hadde vi sammen med Kai og Stian med masse god mat, drikk og skrøner.  Turen opp i år gikk via Sverige og Finland og uten å ta det for hardt brukte vi 21 timer til vårt faste stoppested i Alta. Her tar vi kjærkommen frokost og kaffe og får strekket litt på bena. Så tok vi fatt på siste stykket ut til Øksfjord og denne biten er bestandig lang da vi er i høygir etter å komme seg til fergekaien. Og det er noen utrolig snille og tålmodige hunder vi har med oss. Ikke en lyd, ikke noe mas, de sover og kikker litt ut av buret og det er akkurat som de vet hva vi skal. 

Ankomst Øksfjord
  


Og vi er meget bortskjemte når det gjelder vår ankomst til Øksfjord. Her har vår kjære venn Kai satt opp campingvognen på fergekaien slik at vi kan sove noen timer etter et langt døgn i bil i Norge, Sverige, Finland. Og ikke nok med det, når vi våkner så går turen bort til mammaen til Kai som har laget en aldeles nydelig middag til oss. Her blir vi servert røkt torsk, baconterninger, stekt løk, gullerotstuing, erte stuing og poteter. Til dessert fikk vi mandelpudding. Kan ikke få sagt hvor godt dette var og kan ikke få sagt hvor takknemlig vi er. Tusen takk mamma Hansen, for din gjestfrihet og for en super deilig middag. Dere er utrolige skal dere vite og vi er veldig veldig glad i dere.


Hundene i år

       


Hundene som deltok i årets jakt var dunker Dd Hera og hennes sønn Silver Creek Jæger. Beagletispe Blackpepoon Be Beetle og hennes sønn Silver Creek S'Birk samt drever Marco. Både Hera, Beetle, Birk og Marco har vært på Sørøya før mens Jæger var førstereis gutt. Et knipe av erfarende, svært erfarende og nybegynner. Alt i alt en flott knipe hunder.

 

Hundene koser seg


Og i garasjen er det montert varmepumpe og vi bruker dette som hund rom. Der bor de tett sammen i vært sitt bur og her koser de seg gløgg i hjel. Og de syntes det er ekstra stats når vi sitter ute hos de og drikker litt øl og konjakk mens praten går. Bilde viser rolig avslappet hunder. Og sånn skal kloke jakthunder oppføre seg på jaktturer.


Silver Creek Jæger og eier Rune Solvang


Jeg må si som oppdretter så var det et stort øyeblikk å se Jæger i aksjon for første gang. Dette er en dunker unghund som er født 30 desember og bare unggutten enda. Men jeg så utvikling hver dag og så konturer av at dette kan bli en god jakthund. Og når jeg kunne sitte på sekken å skåle med konjakk og se Jæger ta ut hare, jage med litt forsiktig mål og da til slutt at eier skyter den første haren for hunden så er jeg ikke noe annet enn lykkelig. Det er godt å se at valper man selger begynner å fungere. Jæger er en utrolig flott og snill hund og Rune kommer til å få mye moro med han. .


Silver Creek S'Birk


Birk har etter vært blitt en erfaren jakthund som ofte får raskt ut hare. Og mange harer blir skutt for denne jaktbeagle som forøveri har en kanon flott stamme bak seg. Det er skutt mange harer for Birk og vært år så blir han hyper aktiv når vi kommer opp med hundene. Litt bortskjemt er han nok men det er slik liv Birk lever, trygt og godt. Og etter harejakten så reiser han på elgjakt. Godkjent ettersøkshund og liker å sitte sammen med eier å lytte etter elg.


Blackpepoon be Beetle


Beetle ble tatt med til Sørøya i siste liten da den opprinnelige tispen som skulle være med startet løpetid. Hun hadde derfor ikke fått så mange slipp hjemme før turen og var litt tam i starten. Men hun jaget og hadde noen fine loser både alene og sammen med sin sønn. På sine gamle dager har hun fått meget lysten på rådyrjag i hjemmelige trakter og har glemt litt kunsten av å jage hare.


Dd Hera


Under disse dagene på Sørøya ble vi kontaktet av Asle Bredesen fra Gjøvik som også var på Sørøya sammen med sin dunker Sang. Dessverre så hadde hans hund skadet seg litt og han lurte derfor på om han kunne være med oss ut på jakt. Det var ikke nei i vår munn og vi tok han med til Bårvika for en hyggelig jakttur. Her ble Hera sluppet som raskt tok ut en hare og presenterte til slutt haren for Asle som med et velrettet skudd kunne rope  DOOOT. Og ikke noe er bedre enn for en dunkermann å skyte en hare for dunker. På bilde er han avbildet med Hera og nyskutt hare og Hera er tydelig fornøyd med litt blod og innmat. Hera er stabilt raskt til og ta ut og får ut hare når man minst tror det. På platået over Sandviken så tok hun ut 3 harer på en dag da andre hunder ikke fikk ut. Nest siste jakt dag så hadde hun nære 80 minutter los i stiv kuling og uheldigvis så banket jegere 4 bomskudd på den haren. Hun hadde fortjent den.


Uten mat og drikke. Duger harejegeren ikke


Og som alltid så lever vi godt på Sørøya. Enkelte dager så blir varmdisken på Jokerbutikken benyttet og her er det mange fristelser. Men rådyrsteik, tørket reindyr hjerte, spekeskinke og fisk hører med til disse jaktturene. Og ikke minst så blir det øl og noe sterkere.

 

 
Kai, Sunniva og Stian sammen med Birk. Bare så herlige folk å være på tur med

 

Stian er en herlig fyr og snart så skal han ha seg egen beagle (håper jeg). Ny jeger, lærevillig og kon tak på hunder. Her med Birk og Beetle. Stian er en kløpper til å fly på toppene og viser aldri noe motvilje når det gjelder å ta bena fatt. Stian har en lei tendens å bruke mye skudd og ofte 3 og 4 skudd etter hare, som noen ganger flyr videre for det. Og Stian liker å skute rype og har fått noen i sekken på våre turer. Dette blir en bra jeger i fremtiden

©copyrights @ 2009 domain name. All Rights Reserved
Template By: buytemplates.net