Rolla jakt

 

 

Som iverig jeger og forkjærlighet for hunder har det blitt noen turer land og strand for jakt og moro. Og skal jeg velge favorittplass må det være øya Rolla utenfor Harstad. Vi var 4 stk jeger som ville prøve å finne et paradis til jakt og satt oss ned med tlf og ringte lensmann kontorer rundt om i Norge. Vi kom til lensmannen i Harstad der han satt oss i kontakt med den rette. Og før vi viste ordet av det, hadde vi både hytte og jaktmarker på Rolla. Og maken til service skal man lete lenge etter. Da vi kom frem til Rolla ble vi vel motsatt av vedkommende som eide hytta som vi skulle være på disse 7 dager. Hytta lå midt i kjerneområde vi skulle jakte i. Og vi så alle at dette ville være en uke vi sent kom til å glemme. Med en kaffekopp satt vi oss ned sammen med hytteeieren som pumpet oss med info om øya og området vi skulle jakte i. Og av opplysninger som kom var at vi var de første med hunder som skulle jakte hare på øya. Og til glede og stor forundring hadde de utsatt rypejakten på terrenget en uke, slik at vi var fullstendig alene i terrenget. Og da 4 jegere, 5 beagler og 2 hamiltonstøvere og 100% rådyrfritt terreng virket dette som vi skulle få en himmelsk jaktuke. Vi hadde også gardert oss med Alf Martin Bråten som er reporter i Jeger, Hund & Våpen. Han skulle skrive om disse dager på Rolla.
 

 


 

Rolla har en stor tetthet av hare og rype og har også en av landets største elgstamme. Og i fjellet beiter det reinsdyr. Rolla har en meget variert natur med mange ferskvann. Øya er Norges vannrikeste, ca 70 vann med stort og smått. Terrenget vårt var etter alles ønske, med elementer som et godt terreng må ha og da med den store bonus at det var mye hare.

Det var stor spenning rundt dette med hvordan harene på øya ville reagere på jagende hunder. Den eneste naturlige fienden hare har på Rolla er ørnen fra luften. Og det var stor variasjon far hare til hare om hvordan den ville gå. Noen gikk flott runder, andre stakk seg unna slik at det var hakkelos og enkelte skulle over de høyeste topper. Djupedal`s Lord Lorry som jeg hadde med til Rolla, hadde noen kjempe oppvisninger når haren skulle over en kløft som lå ca 1000 m over havet. Og i det området viste det seg at var en bankers post.

 

 

Vi fikk hadde etter første jaktdag god kjennskap til hvordan losene gikk i området og dette gjorde så vi kunne postere på ofte passerte poster i terrenget. Og når haren hadde gjort sin runde på fjellet kom losen ned på platået og kunne gå runde på runde rundt bjerkeris området rundt hytta. Og da var losen klangfull og fin og det er slikt som varmer en harejegers hjerte.

 

 

 

Den ene dagen klarte vår gjest fra Jeger, Hund & Våpen å lure meg opp på toppene av fjellet der losen ofte gikk. Og jeg satt der å beskuet terrenget fra ørnens perspektiv og hadde den beste tilskuerplass når losen gikk i bjerkeliene rundt hytta. Men alle viste at losen ville komme opp her. Lorry jaget haren med en sikker losføring og runde på runde på platået og jeg kunne høre vært klefs han tok. Så plutselig ante jeg at losen ville komme opp og mot meg og både jeg og kameramann gjorde oss klare. Og jeg så haren gikk i veien som så mange ganger før og viste at den ville dreie av for å gå opp over toppen. Og dette stemte,  haren og Lorry begynte oppstigningen og jeg kunne se vært hopp haren tok med en supert tent beagle etter seg. Og der var den,, innenfor skuddhold. Skuddet gikk og det drønnet utover terrenget,, og jeg kunne rope "DOOOOOT". Lorry kunne få sin velfortjente smak av haren som han hadde jaget etter alle kunstens regler i 2 timer. Men jaktdagen var ung, så jeg ville bli sittende her oppe i høyden og beskue den vakre natur og høre masse fin los fra liene nedenfor.

 

 


Ett fornøyd jaktlag med Roger, Helge, Odd og Tore

 

Som vi varslet på forhånd,  så ble det noen eventyrlige dager på Rolla. Og jeg vet med sikkerhet at vi kom hjem med hunder som hadde fått side gode erfaringer til å ble enda bedre jakthunder. Og vi jeger kom hjem med en jakt tur og opplevelse som vi minnes for resten av livet.

 


Et kjern område og haren satt flere fartsrekorder på denne veien.
 

 

Her er Odd med nyskutt hare. Hytta vi leide. Lorry som buster litt og ett etegilde.

 

 

Hamilton inn på fall. Roger i ura og litt lek med doten.

 

 

 

©copyrights @ 2009 domain name. All Rights Reserved
Template By: buytemplates.net